За палачинковата смес, разбийте яйцата и захарта с миксер, след това добавете олиото и сухите съставки. Накрая прибавете млякото и водата, разбъркайте всичко до гладко тесто.
За пълнежа от вишни, сварете вишните със захарта. Накрая прибавете нишестето, разтворено във студена вода, и сварете на ниска температура за 1 минута, докато течността се сгъсти.
За крема, разбийте на средна скорост с миксер всички продукти в голяма купа, докато получите средно-твърд гладък крем.
За шоколадовия ганаш, загрейте сметаната много добре и я прибавете към начупения шоколад. Оставете за 2-3 минути и разбъркайте много добре, докато получите гладък ганаш.
Изпържете палачинките и завийте 5-6 броя, които ще ви трябват за пълнеж на тортата, като ги намажете с малко от крема и поставите от вишневата смес.
Постелете правоъгълна форма (дължина 20 см., широчина 10см., дълбочина 7 см.) със свежо фолио и поставете една палачинка за основа на тортата, която да покрива дъното и стените. Намажете с крем палачинката навсякъде. Подредете плътно две или три от палачинките, в зависимост от размера на формата, в която сглобявате. Намажете с крем и отново подредете палачинки плътно една до друга. Завършете с крем и поставете една палачинка изрязана с размера на формата за завършване на тортата. Покрийте със свежо фолио и приберете в хладилника за една нощ.
Преди да поднесете тортата, извадете я от формата с помощта на фолиото върху чиния за сервиране и я намажете с шоколадов ганаш. Поръсете с какао и декорирайте по ваш вкус. Да ви е вкусно!
Тази рецепта споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми хоби със страст и любов.
Свързани рецепти
Торти
Торти
Торти