В купа разбийте яйцата, млякото, водата и солта. Добавете брашното и маслото и разбийте до гладка смес.
Загрейте леко намаслен тиган за палачинки на средно висока температура и изсипете около 1/4 чаша от сместа в тигана. Наклонете тигана с кръгови движения, така че тестото да покрие равномерно дъното. Гответе около 1 до 2 минути, или докато горната част на палачинката вече не е течна и дъното е златисто. Обърнете палачинката и гответе още около 1 минута, или отново до златисто. Прехвърлете в топла чиния, покрийте с кърпа и повторете с останалата част от сместа
В съд за варене смесете съдържанието на пакетчето пудинг и 80 г захар, добавете постепенно млякото и разбъркайте. Оставете да заври, намалете температурата и варете 3 минути, при непрекъснато бъркане. Отстранете готовия крем от котлона, добавете белия шоколад и изчакайте за 1-2 минути да се разтопи. Разбъркайте до гладък крем и оставете леко да се охлади.
Разбийте крем сиренето с есенцията ванилия. Добавете на части охладения пудинг и разбъркайте до гладък крем
Смесете захарта с царевичното нишесте и поръсете нарязаните на кубчета ягоди. Поръсете с лимоновия сок и кипнете при непрекъснато разбъркване, след което оставете да къкрят 3-4 минути, или докато сместа се сгъсти. Отстранете от котлона, добавете есенцията ванилия и разбъркайте. Покрийте по повърхността със свежо фолио и оставете сладкото да се охлади.
Преди да започнете да сглобявате терина, прехвърлете сладкото в пош – за по-лесно нанасяне.
Покрийте дъното и стените на правоъгълна форма за кекс с размери около 20 х 10 см със свежо фолио, като оставете от фолиото щедро да виси навън. Отделете 3 палачинки и разделете едната от тях на 2 равни части.
Покрийте с целите палачинки дъното и широките страни на формата, като оставите половината от палачинките да висят отвън. С половинките от разделената палачинка покрийте дъното и тесните страни на формата, като отново оставете половината от палачинките да висят навън.
Покрийте дъното на формата с 1-2 с.л. от крема. Намажете всяка от палачинките с около 1 с.л. от крема и в единия край нанесете с пош линия с дебелина около 1 – 1.5 см от сладкото. Навийте на стегнато руло и подредете 3 от навитите вече палачинки плътно една до друга във формата. Покрийте с 1-2 с.л. от крема и повторете със следващите 3 палачинки. Отново покрийте с 1-2 с.л. от крема и подредете последните 3 палачинки. Нанасете останалия крем и покрийте с оставените да висят навън палачинки. Покрийте и стегнете със свежото фолио и оставете терина да стяга за 6-8 часа в хладилника.
Освободете дъното на охладения вече терин от фолиото, обърнете в подходящ поднос и отстранете формата и фолиото. Разбийте млечната сметана с 1 с.л. пудра захар и есенция ванилия до меки връхчета и декорирайте терина с бита сметана и свежи ягоди.
Последвайте Мина Ангелова от кулинарния блог Angellove's Cooking за още оригинални и вкусни десерти. Сладкиши с невероятно въображение може да откриете и в профилите на Мина в Instagram и Facebook.
Свързани рецепти
Торти
Торти