Разбийте на твърд сняг белтъците, захарта, ванилената захар и есенцията в чиста купа с миксер на най-висока степен, добавете смлените орехи и объркайте внимателно с лъжица. Излейте внимателно сместта в тиган с незалепващо покритие и загрейте при средна температура, като бъркате непрестанно. Когато сместа остане наполовина, я изсипете в голяма чиния, за да се охлади.
Охладената смес с чаена лъжица разделете на малки порции и оформете рогчета. Намажете ги с белтък, прилепете предварително счуканите на едро орехи, наредете ги върху застлана с хартия за печене и печете в предварително загрята фурна на 140°C на горен и долен нагревател или при 120°C на горещ въздух за около 25 мин. Опечените рогчета охладете напълно.
Начупете шоколада на дребно и заедно с олиото го разтопете на водна баня. Потопете в него краищата на рогчетата и ги поставете върху хартия за печене, докато шоколадът се втвърди. Съхранявайте ги в добре затворена кутия.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене