Добавете съставките за тестото в купа и го омесете до гладкост с помощта на куките за тесто на ръчния миксер. Увийте го в стреч фолио и го охладете за поне 40 минути.
Загрейте предварително фурната на горен и долен нагревател на 175°C. Разточете тестото върху леко набрашнена повърхност до прибл. дебелина от 0,3 см и го изрежете с формички за бисквитки в различни фигурки.
Поставете ги върху две тави, застлани с намазнена хартия, и с помощта на шиш направете дупка във всяка от бисквитките (с цел да ги закачите на елхата, ако желаете). Печете на средния рафт на фурната първо едната тава за около 15 минути и след това втората за същото време. Оставете сладките да изстинат.
Нарежете кувертюра на ситно и го разтопете на водна баня. Смесете пудрата захар и лимоновия сок, за да образувате гъста глазура.
Нарежете на ситно ядките и сушените плодове. Украсете бисквитките с тях и с глазурата и кувертюра, като ги нанесете с помощта на пош. По желание поръсете сладките със захарните украси.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене