В купа разбийте с миксер белтъците на сняг на най-високата степен. Добавете постепенно предварително смесената захар с Финес - аромат лимонови корички и разбивайте докато захарта се разтопи.
Отделете 1 с.л. от сместа и объркайте с розовата боя. Разделете останалата смес на две и половината объркайте със зелената сладкарска боя.
Напълнете бялата смес в торбичка за свежо съхранение, отрежете едно ъгълче (Ø 8-10 мм) и използвайте като щприц и оформете дребни сладки върху застланата с хартия за печене тава и оставете сладките за два дни на стайна температура. Поръсете сладките с подправките.Повторете процедурата със зелената смес.
Напълнете розовата смест в торбичка за свежо съхранение, отрежете едно ъгълче и използвайте като щприц и шпризовайте белите сладки.
Украсете с конфети.
Печете 70 мин. в средата на предварително загрята фурна на 100°С на горен и долен нагревател или на 80°С с горещ въздух.
След изпичане извадете целувките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.
Свързани рецепти
Печене
Печене
Печене