Flag

Хрупкави веган ябълкови мъфини

12 мъфини (/кексчета)
Леснa
60
Сочни мъфини с овесени ядки и парченца ябълка
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Мъфините могат да се направят с круша вместо с ябълка.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
300 гбрашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л.канела смляна
125 гзахар
125 млолио
250 млнеподсладено соево мляко
1 бр.ябълки обелена, почистена от сърцевината и нарязани на малки парченца (приблизително 150 г)
За хрупкавия кръмбъл
60 гмаргарин
50 говесени ядки (едри)
50 гбрашно пресято
60 гзахар
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Приготвяне на хрупкавия кръмбъл

Сложете всички съставки в купа и разбийте на трохи с помощта на миксер на най-ниската степен.

2

Приготвяне на тестото

Обелете ябълката, нарежете я на малки парчета и оставете за кратко настрана. Смесете брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите съставки и обработете всичко с миксер за кратко на най-ниската степен, след това на най-високата степен за около 2 минути, докато получите гладко тесто. Добавете парчета ябълка. Изсипете тестото във формички за мъфини с помощта на 2 с.л. Отгоре поръсете с малко от хрупкавия кръмбъл. Поставете тавата върху решетката във фурната и печете.

Позиция на решетката: в средата

Време за печене: about 35 Minutes


Извадете мъфините от формата и ги оставете да изстинат върху решетка.

Съвет за рецептата

  • Мъфините могат да се направят с круша вместо с ябълка.