Нарежете кадаифа и го запържете в маслото до златисто. Охладете го. След това го смесете с пастата от шамфъстъци, поръсете със захар и оставете настрана.
За крема смесете в тенджера захарта и пакетчето пудинг. Постепенно наливайте млякото, като бъркате с телена бъркалка. Сложете на котлона. Бъркайте, докато се загрява млякото, за да не загори. След като кипне, варете 3-5 минути при непрекъснато бъркане. Прехвърлете готовия крем в купа, покрийте го с фолио за свежо съхранение и го оставете да се охлади. След това го смесете с нарязаните ядки и разбитата сметана.
В чаши подредете слой кадаиф, след това крем и накрая полейте с разтопен черен шоколад. Поръсете с ядки и приберете десерта в хладилник, за да стегне.
Свързани рецепти
Без печене
Без печене
Без печене