Сварете 150 г тиква докато омекне. Намачкайте на пюре и оставете да се охлади.
Загрейте фурната до 175°C градуса (на 150°C, ако ползвате вентилатор). Намаслете тава за печене 20х20 см.
В купа разбъркайте заедно брашното, бакпулвера и солта. В отделна купа разбъркайте разтопеното масло, захарта и ванилията. Добавете едно по едно яйцата. Постепенно разбъркайте сместа от брашно и разпределете тестото равномерно в две отделни купи.
В едната купа сложете какаото и парченцата шоколад. Във втората купа с тесто добавете тиквеното пюре, орехите, канелата, карамфила и индийското орехче.
Разстелете ½ от шоколадовото тесто на дъното на намаслената тава за печене. Разпределете ½ от тиквеното тесто върху него. С помощта на лъжица слагайте по малко от останалите 2 смеси, докато изразходвате цялото количество.
След това прокарайте внимателно нож през парченцата шоколад и тиквено тесто, за да се образува шарка.
Печете на 175°C градуса за 45-50 минути.
Тази рецепта споделя с нас Жана Душкова от кулинарния блог Mish-Mash
Свързани рецепти
печене
печене
печене