Flag
Филтри

Консервиране

Открийте модерния начин за приготвяне на зимнина
с Dr. Oetker

Добавките за консервиране на Dr.Oetker улесняват приготвянето на домашна зимнина и дават гаранция за сигурен успех и вкусен резултат. Дори и да не сте най-големият майстор на мармаладите и туршиите, многократно изпитаните рецепти и качествените продукти на Dr. Oetker ще се погрижат да очаровате вашите близки с превъзходен конфитюр за неделните палачинки или вкусна туршия към вечерята.

Асортимент

8 резултати

Пикант фикс - хрупкава туршия за 5 мин!

Защо Пикант фикс?

Пикант фикс e фикс за сладко-кисела марината с балансирана смес от популярни подправки за туршии и сол. С него може лесно и бързо да съхраните зимнината си, като зеленчуците ще останат свежи и хрупкави през цялото време. Маринатата, която се приготвя с фикса, предпазва от плесен и по-нататъшна ферментация и същевременно допринася за чудесния вкус на зеленчуците. Може да изберете между сладко-кисела и букет подправки според предпочитанията и вкусовете ви.

С Пикант фикс ще опознаете модерния начин за приготвяне на вкусни и хрупкави туршии. Туршиите се приготвят за рекордно кратко време без необходимост от стерилизиране.

✅ бързо – само за 5 минути с гаранция за успех

✅ лесно – без стерилизация

✅ вкусно – запазва формата и консистенцията на зеленчуците

Как да използвате Пикант фикс?

1. Измитите, почистени, цели или нарязани зеленчуци се подреждат в предварително измити и подсушени буркани.

2. Смесва се съдържанието на пакетче Пикант фикс с 1,75 л вода, 300 мл оцет (задължително 6% или 9%) и 150 г захар. Така получената марината се слага на огъня и се оставя да ври за 3-5 минути, като се бърка непрекъснато. След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса – по-кисел или по-сладък.

3. Подготвените зеленчуци се заливат с получената гореща марината, бурканите се разклащат добре и се долива марината, ако е необходимо. По желание ароматът може да се подсили, като се добавят в зависимост от зеленчуците клонки копър, целина, дафинов лист, магданоз и др.

4. Бурканите се затварят веднага и вече сте готови.


От едно пакетче Пикант фикс се получава около 2, 3 л смес, която е достатъчна за 6–7 стандартни буркана.

Гелфикс - конфитюр за 5 минути!

Защо Гелфикс?

Тайната съставка, за да се получи желиран мармалад или конфитюр при нагряване, е пектин. Но колкото по-узрели са плодовете, толкова по-малко пектин съдържат. Тук на помощ идва Гелфикс. В него е комбинирана правилната пропорция от така полезния цитрусов пектин и естествената лимонена киселина, които са необходими, за да се желира конфитюр от един килограм плодове. 


При нагряване на плодовата маса с Гелфикс пектинът от плодовете и този от Гелфикс се свързват с плодовата и допълнително добавената захар. Така след изстиване конфитюрът се желира достатъчно добре.


✅ конфитюрът се вари само 5 мин

✅ запазват се витамините, вкуса и цвета на плодовете заради краткото варене 

✅ контролирате сладостта като избирате между трите вида Гелфикс

Как да използвате Гелфикс?

1. Измитите и подсушени плодове се нарязват на ситно за мармалад и конфитюр, оставят се цели, ако са дребни, или се изцеждат за сироп при приготвяне на желе. Изберете Гелфикс Екстра 2:1 и Гелфикс Супер 3:1 за сладки и зрели плодове, а Гелфикс Класик 1:1 – за по-твърди плодове с по-малко сладост. След това претеглете точно количеството от почистените плодове (плодов сок) и захарта.

Gelfix Classic 1:1 (1 кг плодове за 1 кг захар)

Gelfix Extra 2:1 (1 кг плодове за 0.500 кг захар)

Gelfix Suepr 3:1 (1 кг плодове за 0.350 кг захар)

2. Плoдовете се слагат в съд на котлона, Гелфикс се смесва с 2 с.л. захар и се прибавя към тях. Сместа трябва да заври на средна температура при непрекъснато бъркане, а след като заври, се прибавя останалата захар и се разбърква добре. Сместа се оставя да ври 3-5 мин при постоянно бъркане.

По желание може да се отстрани пяната и да се направи проба за желиране. Проба за желиране показва дали приготвената плодова маса ще се втвърди, т.е желира достатъчно, след като се охлади. За тази цел сложете 1-2 чаени лъжици от приготвената гореща смес в чинийка, охладена предварително в хладилник. Ако сместа се сгъсти, съответно втвърди, тогава и останалата част от конфитюра, мармалада или желето ще се втвърди в бурканите.

Ако желаете консистенцията да е още по-желирана, добавете в още горещата смес едно пакетче Лимонена киселина Dr.Oetker и кипнете отново плодовата смес. Направете още веднъж проба за желиране и тогава разсипете в бурканите. Процесът на желиране в бурканите може да продължи една седмица, дори повече.

3. Сместа се отстранява от огъня и се изсипва веднага в предварително измитите и подсушени буркани. След това бурканите се затварят, обръщат се с капачката надолу и се оставят да престоят 5 мин.

Полезни съвети

1
2
Последвайте Dr. Oetker