Flag

Забавни печени понички (без глутен)

6 броя (поничка)
Леснa
30
Изпечете безглутенови понички и украсете с въображение 🍩
Смес от бадемово и кокосово брашно ще направи поничките уникално вкусни. Подсладете ги с агаве и полейте с шоколадова глазура.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
110 гбадемово брашно (бяло)
25 гкокосово брашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
0,5 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
2 щипкасол
3 бр.яйца
50 гсироп от агаве (45 г кленов сироп)
0,5 с.л.оцет (ябълков) или лимонов сок
1 бр.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
60 млбадемово мляко (или кокосово)
50 млсироп от агаве
50 гтахан (бадемов)
Допълнително за тестото
1 ч.л.Зелена хранителна боя (течна)
0,5 ч.л.есенция портокал
1 малкокакао Dr.Oetker
За глазурата и декорация
75 гтъмен шоколад
75 гбял шоколад
2 ч.л.краве масло
2 пак.захарни конфети Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - Зелена хранителна боя (течна)
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - захарни конфети Dr.Oetker
1

За тестото

Смесете всички сухи съставки. Отделно разбъркайте течните съставки и ги прибавете към сухите. 


Тук може да експериментирате, като разделите тестото на колкото вкуса желаете да получите. Например, в една част от тестото може да добавите 1 ч.л. какао, в друга да добавите 1 ч.л. зелена боя, а в трета да ароматизирате с няколко капки есенция портокал. 

Полученото тесто разпределете във форма за понички (предварително намаслена и набрашнена). Не препълвайте  - ще се надуят при печене.

Печете на 175° за 15 минути, ако използвате по-големи форми - около 18-20 минути (може да пробвате с дървена клечка за готовност). Оставете да изстинат за 10 минути и после ги сложете върху решетка до пълно охлаждане. 

2

За глазурата

Разтопете на водна баня отделно тъмния и белия шоколад, като към всеки добавете 1 чаена лъжичка масло. Потапяйте поничките в шоколада от страната, която е била към формата за печене (тя е по-гладката) и докато не са изсъхнали, ги украсете с захарни декорации по ваш избор.

3

Последвайте Гери Баева и блога ѝ Beyond the yummy за още изкушаващи рецепти.