Flag

Ягодова торта с Рикота

about 16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Бърза торта със свежо крема сирене и пресни ягоди
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
30 гпшенично брашно
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
100 гзахар
100 глешници (смлени)
3 бр.яйца
Пълнеж
400 гягоди
1 бр.лайм
1 пак.желатин Dr.Oetker
100 гпудра захар
500 грикота сирене (или крема сирене)
Украса
100 гягоди
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
1

Приготвяне

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете останалите продукти и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това 2 мин. на висока до получаване на гладко тесто. Разстелете сместа в намаслена кръгла форма за торта с ринг. Печете 25 мин. в средата на предварително загрята фурна на 180°С на горен и долен нагревател или на 160°С с горещ въздух.


След изпичане отделете блата от стените на формата и го обърнете върху покрита с хартия за печене кухненска метална скара. Оставете да изстине.

2

Пълнеж

Измийте, почистете и нарежете ягодите на малки парченца. Измийте лайма с гореща вода и го подсушете. Настържете кората и изстискайте сока на лайма. Накиснете желатина в няколко лъжици вода по указанията на опаковката. В тенджера загрейте сока от лайма, но без да завира. Смесете набъбналия желатин със загретия сок от лайм. Пресейте пудрата захар исмесете със сиренетоРикотата инастърганата коричка от лайма. Смесете 4 с. л. от кремообразната смес с желатина и с помощта на бъркалка за яйца, разбъркайте добре. Постепенно добавете желатиновата смес в останалия крем. Накрая разбъркайте ягодите в сместа. Намажете равномерно получената смес върху тортения блат. Оставете тортата за 2 часа в хладилника.

3

Украса

Нарежете на останалите измити ягодите и ги подредете върху тортата.