Flag

Ягодов конфитюр

5 - 6 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Конфитюр за 5 минути! Запазва вкуса и формата на ягодите!
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Ако предпочитате цветът на конфитюра да е по-тъмен, го пригответе с 900 г почистени и измити ягоди и 100 мл сок от касис.
Съвет за рецептата
За по-желиран конфитюр, накрая добавете едно пакетче лимонена киселина и варете още една минута.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1000 гягоди
500 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Почистете и измийте ягодите. В подходящ съд за варене ги пасирайте. 


Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смескато разбъркате много добре. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След като сместа заври, прибавете останалата захар. След като отново кипне, конфитюрът трябва да ври още около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. 


Отстранете конфитюра от огъня и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу за около 5 мин.

Съвет за рецептата

  • Ако предпочитате цветът на конфитюра да е по-тъмен, го пригответе с 900 г почистени и измити ягоди и 100 мл сок от касис.
  • За по-желиран конфитюр, накрая добавете едно пакетче лимонена киселина и варете още една минута.