Flag

Веган марципанов сладкиш

12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
С компот от череши и бадемово мляко
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
350 гчереши (от компот)
50 гтъмен шоколад
125 гпшенично брашно
2 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker (заравнени)
75 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
50 гбадеми (смлени)
125 млбадемово мляко (неподсладено)
4 с.л.олио (слънчогледово)
За глазурата
100 гмарципан (вижте линка в рецептата за приготвяне на домашен марципан)
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 с.л.захар
200 млбадемово мляко (неподсладена)
200 млсметана (растителна, за готвене)
За декорация
50 гтъмен шоколад
1 с.л.олио (слънчогледово)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker (заравнени)
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

За тестото

Смесете брашното с бакпулвера. Добавете останалите съставки, с изключение на тъмния шоколад и черешите, и разбъркайте с миксер (бъркалки за бъркане) първо на най-ниската, а след това на най-високата степен за 1 минута до гладко тесто. Нарежете шоколада на едри парчета и го прибавете и разбъркайте в сместа.

Намазнете дъното на форма за печене (Ø 26 см) с подвижен ринг и покрийте с хартия за печене. Разстелете тестото във формата с ринга. Отгоре разпределете черешите и печете около 35 мин в предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на 160°C с включен вентилатор.
 
Извадете сладкиша от формата и го оставете да изстине върху кухненска решетка, покрита с пергаментна хартия.

2

За глазурата

Поставете сладкиша в подходящ съд, отлепете хартията за печене и го обърнете. Смесете пудинга със захарта и разбъркайте постепенно с 6 супени лъжици от бадемовата напитка, докато съставките се хомогенизират до гладкост.

Прибавете останалото количество бадемово мляко заедно със сметаната и марципана, оставете ги да завят, като бъркате непрекъснато за 1 минута след завиране.

Сложете сладкиша отново в подвижния ринг, залейте го равномерно с глазурата и го оставете да изстине.

3

Декорация

Разтопете останалия тъмен шоколад на водна баня и с пош го нанесете с въртеливи движения върху десерта. Оставете да стегне в хладилника и поднесете.