Flag

Туршия с бамя

4 буркана ((700 мл))
Леснa
20
Разядка за студеното зимно време с бамя
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Добавете една люта чушка, ако искате да придадете пикантен вкус на туршията. 
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
3 кгбамя
10 бр.чесън
2 бр.лимон
1 бр.магданоз (връзка)
300 млоцет (6% или 9%)
150 гзахар
1,75 лвода
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker

Измийте бамята и лимоните. Нарежете лимоните на резенчета. Обелете и нарежете чесъна.


Напълнете бурканите с бамята, като между тях поставяте чесън и лимон.


Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня и я оставете да ври за 3 - 5 мин., като бъркате непрекъснато.


След като сместа заври, могат да се добавят допълнително оцет и захар според вкуса, който желаете да получите.


Залейте подготвените зеленчуци с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага

Съвет за рецептата

  • Добавете една люта чушка, ако искате да придадете пикантен вкус на туршията.