Flag

Три вида сладки... с едно тесто

30 сладки (/бисквитки)
Леснa
30
Коледно щастие, умножено по три
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Ролките тесто могат да се замразят и съхраняват във фризер поне един месец.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
300 гпшенично брашно
100 гпудра захар (пресята)
1 щипкасол
150 гкраве масло (меко, на стайна температура)
1 бр.яйца
25 гсушени червени боровинки
1 пак.Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
40 гшоколадoв чипс (капки)
20 гбадеми (филиран)
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Подготовка

Picture - Три вида сладки 1

Смесете брашното, пудрата захар и солта в купа. Добавете бурбонската ванилова захар, маслото и яйцето и омесете до гладко тесто, като използвате куки за тесто на ръчния миксер.

Разделете тестото на три части. За първото тесто: не добавяйте нищо към него.

2
Picture - Боровинки

За второто тесто: нарежете боровинките и ги замесете в тестото заедно с портокаловите корички.

3
Picture - Три вида сладки с едно тесто

За третото тесто: нарежете фино шоколадовия чипс и го омесете в тестото заедно с филираните бадеми.

4

Поставете всяка от вариациите тесто, която сте оформили като саламено руло, върху прозрачно найлоново фолио и завийте плътно. Охладете рулата за около 2 часа в хладилник.

5

Загрейте фурната на 175 °C на горен и долен нагревател или на 150 °C с вентилатор. Нарежете рулата на дискове с дебелина приблизително 0.5 см, поставете ги в тава върху хартия за печене и изпечете сладките на средната решетка на фурната между 10-15 мин. Извадете бисквитките от печката и ги оставете да се охладят върху кухненска решетка. Съхранявайте в добре затворени кутии.

Съвет за рецептата

  • Ролките тесто могат да се замразят и съхраняват във фризер поне един месец.