Flag

Тарта с боровинки

6 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
60
Потопете се в лилаво-какаови емоции с плодов привкус и приканващ аромат на чийзкейк с бял шоколад
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За основата
200 гбисквити (чаени)
20 гкакао Dr.Oetker
30 гзахар
80 гкраве масло (разтопено)
За крема
1 пак.Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
500 млпрясно мляко (може и мляко на растителна основа)
80 гзахар
200 гсирене крема
50 млпрясно мляко
1 ч.л.Червена хранителна боя (течна)
1 ч.л.Синя хранителна боя (течна)
За декорация
200 гборовинки
1 малкоядливи цветя (органик теменужки или други цветя по желание)
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - Червена хранителна боя (течна)
Picture - Синя хранителна боя (течна)
1

Приготвяне на основата

Загрейте фурната до 180 ℃. Подгответе правоъгълна форма за печене на тарта с размери около 15х30 см или кръгла с диаметър около 22 см, като я намажете леко с масло. Добре е формата да е с подвижно дъно, за да можете по-лесно да извадите сладкиша.

Сложете начупените бисквити в блендер и смелете на фини трохи заедно с какаото и захарта. Постепенно добавете разтопеното масло, като блендирате сместа – трябва да стане като мокър пясък. Пресипете я в подготвената форма и с подходящ прибор притиснете много добре към дъното и стените, като се стараете да получите еднаква дебелина навсякъде.

Изпечете за около 10 мин, извадете от фурната и охладете върху решетка, след което изстудете, преди да продължите със сглобяването на сладкиша.

2

Приготвяне на крема

Пригответе крема, като следвате указанията на опаковката. Можете да замените млякото с напитка от растителен произход по желание, например бадемово мляко. В голяма купа разбъркайте с шпатула крема сиренето с малко мляко и добавете към него на части леко изстиналия крем.

Ако желаете, можете да оцветите крема в нежен виолетов цвят, като смесите по 1 ч.л. от синята и червената боя и ги прибавите към сместа. Разбъркайте с телена бъркалка за по-голяма въздушност.

Сглобете десерта: изсипете крема върху охладената бисквитена основа. Приберете в хладилник, за да стегне кремът. Преди поднасяне, отгоре украсете с пресни боровинки и цветчета от теменужки или други ядливи цветя по желание.