Flag

Сандвичи шоколадови сърцa

12 сладки (/бисквитки)
Леснa
60
Подарете на някого сърцето си с тези страхотни бисквитени сандвичи
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За бисквитките
150 гмасло безсолно, на стайна температура
65 гпудра захар
215 гбрашно (7 ½ oz)
15 гкакао премиум Dr.Oetker
За декорация
1 пак.захарни сърца Dr.Oetker
За ваниления маслен крем
60 гмасло обезсолено, на стайна температура
110 гпудра захар
2,5 млесенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
За шоколадовия маслен крем
40 гтъмен шоколад Extra Dark за готвене
60 гмасло на стайна температура
90 гпудра захар
0,5 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - какао премиум Dr.Oetker
Picture - захарни сърца Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1

Приготвяне на бисквитките

Загрейте фурната на 180°C (160°C с вентилатор). Застелете голяма тава с хартия за печене. В купа разбийте заедно маслото и пудрата захар до получаването на мек крем.


Разпределете сместа в 2 купи. Добавете 100 г брашно в една от купите и пресейте какаото отгоре. Смесете съставките, за да оформите твърдо, шоколадово тесто.


Добавете останалото брашно към втората купа и разбъркайте, за да оформите твърдо тесто.


Вземете една от смесите. Поставете я върху леко набрашнена повърхност и месете внимателно, докато получите гладко тесто. Разточете, докато тестото стане с дебелина 0.5 см. С помощта на форма за сладки сърце с ширина 3,5 см изрежете 32 сърца (премесете отново тестото, ако се налага).


Повторете същото и с втората смес, като направите още 24 сърца. 


Подредете всички сърца в тавата за печене на малко разстояние една от друга. Набодете повърхността на сладките с вилица и охладете за 30 минути.


Печете за 12-14 минути или докато бисквитките станат златисти и стегнати на допир. Охладете за 5 минути, след което прехвърлете върху решетка, за да се охладят напълно.

2

Приготвяне на шоколадовия маслен крем

Разтопете шоколада на водна баня и оставете леко да се охлади, без да стяга. Разбийте маслото с пудрата захар в голяма купа на крем и добавете есенцията ванилия, след това и разтопения шоколад. Разгивайте до гладкост.

3

Приготвяне на ваниловия маслен крем

Поставете маслото в голяма купа и постепенно разбийте с пудрата захар. Добавете есенцията ванилия и разбийте отново до гладкост.

4

Сглобяване на бисквитките

Разпределете шоколадовия маслен крем върху 6 светли сърца,  а ваниловия - върху 6 шоколадови сърца. Върху крема поставете по още едно сърце в съответния цвят, за да направите сандвич. Подредете върху плот, застлан с хартия за печене.

5

Декориране

Използвайте остатъците от маслените кремове, за да залепите захарните сърцата върху бисквитките. Оставете ги на хладно място, за да стегнат преди сервиране.