Flag

Румънска туршия с праз

about 7 - 8 буркана ((800 мл))
Леснa
20
Избрана традиционна рецепта с праз
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
3 кгпраз
1 кгкраставици
1 кгкамби (червени)
300 млоцет (6% или 9%)
150 гзахар
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1

Измийте праза и го нарежете на кръгчета с дебелина 2-3 см. Измийте краставиците и камбите. Нарежете краставиците на кръгчета, а камбите на ивици. Смесете зеленчуците и подредете зеленчуците в предварително измитите буркани.

2

Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс с водата, оцета и захарта. Така получената марината сложете на огъня. След като кипне, я оставете да ври за 3-5 мин, като бъркате непрекъснато. Според вкуса може да добавите оцет и захар за по-кисела или съответно по-сладка туршия. Залейте подготвените зеленчуци в бурканите с горещата марината, разклатете бурканите добре и долейте марината до ръба, ако е необходимо. Затворете бурканите веднага. Обърнете с капачките на долу за около 5 мин. Съхранявайте на хладно и тъмно място.