Flag

Пирожки

about 30 парчета (/парченца)
Леснa
40
Закуска със стафиди, бекон и сметана
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Маслено тесто
225 гпшенично брашно
150 гзаквасена сметана
150 гкраве масло
Пълнеж
1 бр.лук
100 гбекон
50 гстафиди
100 гзаквасена сметана
1 ч.л.Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
3 гсол (щипка)
3 гчерен пипер (щипка прясно смлян )
За намазване
1 бр.жълтъци
1 бр.белтъка
1 ч.л.прясно мляко
1

Маслено тесто

В купа пресейте брашното. Добавете останалите продукти и разбъркайте всичко с миксер (с куки за тесто) за кратко на ниска, след това на висока степен до получаването на гладко тесто. Оформете тестото на плоска пита и увийте във фолио. Оставете за 30 минути в хладилник.

2

Пълнеж

Обелете лука и го нарежете на малки кубчета. Нарежете и бекона на кубчета. Смесете лука, бекона, сметаната, стафидите и царевичното нишесте и овкусете със сол и пипер.

3

Върху леко набрашнена повърхност разточететестото на тънка кора и изрежете кръгчета с диаметър 8 см. В средата на всяко поставете малко от плънката. Намажете ръбчетата с разбит белтък. Затворете добре пирожката като притиснeте краищата й с помощта на вилица, така че при печене плънката да не излезе.Подреждайте пирожките в тава, застлана с хартия за печене.

4

Разбийте жълтъка с млякото и със сместа намажете повърхността на пирожките. Печете около 25 минути в средата на предварително загрята фурна на нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.

5

След изпичане извадете пирожките с хартията за печене върху метална скара. Сервирайте пирожките топли.