Flag

Пикантни чушлета, пълнени с Фета сирене

about 6 - 7 буркана ((700 мл))
Леснa
30
Таня от блога Вкусното ми Хоби със Страст и Любов приготви разкошни чушлета с пълнеж от Фета сирене
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
2,5 кглюти чушки (кръгли)
600 гсирене Фета
1 бр.копър (връзка)
1 пак.Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1,75 лвода
300 млоцет (задължително 6% или 9%)
150 гзахар
Picture - Пикант фикс - сладко кисела Dr.Oetker
1

Измийте и махнете дръжките на чушлетата, като отстраните и семената, така ще бъдат по-малко люти. Ако ги предпочитате по-люти, можете да оставите част от семената. Нарежете сиренето на кубчета с размера на отворите на чушлетата. Поставете по едно кубче от сиренето във всяко чушле, като го притиснете добре.

2

Подредете плътно чушлетата в стерилизирани буркани, като между тях поставите по няколко стръка копър. Може да използвате и цветовете на копъра. Смесете съдържанието на пакетчето Пикант фикс в тенджера с вода, оцет и захар. Поставете на котлона и сварете за няколко минути. След като сварите маринатата, опитайте и прибавете още захар и оцет по ваш вкус, ако е необходимо.

3

Изсипете сместа в бурканите върху чушлетата и ги затворете плътно с капачки. След като бурканите изстинат, ги приберете в хладно помещение за съхранение.

4

Последвайте Таня от кулинарния блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов.