Flag

"Печена Аляска" с пудинг вкус крем Брюле

12 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Рецепта от блог Lussi`s World of Artcraft
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 лпрясно мляко
2 бр.Оригинален пудинг крем Брюле
80 гзахар
250 млсладкарска сметана
350 гмаскарпоне
50 гпудра захар
8 бр.бишкоти
1 с.л.какао Dr.Oetker
100 млвода или прясно мляко
За глазурата
2 бр.белтъка
180 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Оригинален пудинг крем Брюле
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
1

Приготвяне

Много лесна, разхлаждаща и идеална за горещите дни сладоледена торта, която ще впечатли семейството и гостите.
 
Сварете пудинга както сложите 800 мл от млякото и захарта да се затоплят на котлона до степен на кипете. Останалите 200 мл смесете със съдържанието на пакетчетата на рядка кашичка. Прибавете към млякото след като заври и разбърквайте енергично. Щом се сгъсти до консистенцията на пудинг, свалете от огъня.
 
Прехвърлете крема върху измит със студена вода метален поднос и разнесете равномерно, така че изстине по-бързо. Покрийте още горещ със стреч фолио, за да не образува коричка. 
 
Докато крема се охлажда, разбийте сладкарската сметана на сняг и отделете на страна. 


Накрая разбийте маскарпонето с пудрата захар на крем. Прибавете към него половината от охладения крем, а след като се хомогенизира добре в маскарпонето, прибавете и половината от битата сметана. Опитайте крема и ако прецените, че искате да по-сладък, добавете още пудра захар на вкус.

2

Сглобяване

Трите купи - готовия крем Брюле с маскарпоне, половината пудинг крем Брюле и половината ни останала част бита сметана. 
 
В метална купа, предварително покрита със стреч фолио, сложете част от крема с маскарпоне, после малко сметана и заравнете, малко от пудинга крем брюле, после пак от маскарпонения крем и така редите докрай от всички кремове. Завършете с пласт от потопени леко в мляко/ вода с какао бишкоти, така че тортата ни да има основа като се обърне. Оставете в хладилника за една нощ.
 

3

Украса

На другия ден я извадете, за да може да се отпусне леко и да се извади лесно от купата.


През това време затоплете белтъците със захар на водна баня, докато захарта се разтопи. Свалете ги от огъня и ги разбийте с миксера на твърд сняг, като ако ги прехвърляте от съд в съд, много внимавайте да не попадне нито капка вода.
 
След като извадите тортата от купата, махаме фолиото и шрицовайте отгоре разбитите на сняг белтъци, към които сте прибавили и малко ухание на ванилия. 
 
Готовата торта запечете набързо със сладкарска горелка или пъхнете на грил функция във фурната, за да хване само лек загар отгоре и то само за няколко минути. 
 
Тортата може да се съхранява как то във фризера, така и в хладилника, където ще стои като охладена крем торта и ще бъде винаги под ръка, за да направи деня ви по-сладък