Flag

Мус от сини сливи

9 буркана ((200 мл))
Леснa
50
Класически мус от сини сливи за всеки ден
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
1 кгсини сливи
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1 с.л.оцет (билков)
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Измийте сините сливи, оставете ги да се отцедят и ги почистете от дръжките и костилките. Претеглете 1 кг.

2

Смелете сливите на пюре в подходящ съд за варене. Смесете съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 с 2 с.л. захар и го прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След завиране разбъркайте добре останалата захар, бурбонската ванилова захар и оцета. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.

3

След това веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.