Flag

Морковени мъфини с ядки

about 12 мъфини (/кексчета)
Леснa
40
Мъфини, но с моркови, шамфъстък,лешници и портокалови корички
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
100 гморкови
300 гпшенично брашно
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
100 глешници (смлени)
150 гкафява захар
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
150 млолио
200 гзаквасена сметана
2 бр.яйца
2 с.л.прясно мляко
Украса
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
20 гшамфъстък (счукан)
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1

Предварителна подготовка

Обелете и настържете морковите ситно.

2

Тесто

Пресейте брашното с бакпулвера в купа. Добавете настърганите моркови, лешниците и останалите съставки и разбийте всичко с миксер първо на ниска степен за кратко, а след това за 2 минути на висока степен до получаването на гладко тесто. Разпределете тестото в предварително намазнени и набрашнени форми за мъфини. Печете 25 мин в средата на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C.


След изпичане оставете мъфините за 10 мин във формите. След това ги извадетеи оставете да се охладят на метална скара.

3

Украса

Пригответе глазурата по указанията на опаковката и полейте мъфините с нея. Поръсете мъфините с шамфъстък и украсете с фигурки от марципан или фондан.