Flag

Маслени коледни дръвчета с конфитюр

60 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
80
Традиционни коледни сладки във форма на елхички
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Маслено тесто
275 гбрашно
25 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
100 гпудра захар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
3 гсол (щипка)
3 бр.белтъка
200 гкраве масло
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
0,5 ч.л.смлян анасон
0,5 ч.л.кардамон
Пълнеж
200 гконфитюр от касис
Украса
20 гкраве масло
150 гпудра захар
3 ч.л.вода (вряла)
1 с.л.конфитюр от касис
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
1

Маслено тесто

В купа смесете брашното с густина. Добавете всички останали продукти и разбийте с миксер първо на ниската степен за кратко, а след това на високата до получаването на гладко тесто. Оформете тестото на топка и го сложете в домакинско фолио за час в хладилника.


Върху предварително набрашнена повърхност разточете тестото с дебелина от 3 мм. С помощта на форма за сладки изрежете сладки във формата на дръвчета.


Печете 7-8 мин. в средата на предварително загрята фурна на 200°С на горен и долен нагревател или на 180°С с горещ въздух.


След изпичане извадете сладките с хартията за печене върху метална решетка да се охладят.

2

Пълнеж

В тенджера затоплете конфитюра и оставете малко да се охлади. Между всеки две сладки сложете от конфитюра като натискате добре, така че да слепнат добре двете сладки една към друга.

3

Украса

Разтопете маслото. Смесете пудрата захар с маслото и водата и бъркайте до получаването на гъста смес. Намажете всяка бисквитка с глазурата. С помощта на клечка декорирайте с конфитюра.