Flag

Малинов конфитюр с портокал

6 буркана ((200 мл))
Леснa
40
Малиново конфитюр, освежен с портокал
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
750 гмалини
250 гпортокали
1 пак.Финес - аромат портокалови корички Dr.Oetker
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 гзахар
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Почистете, измийте и отцедете добре малините. Претеглете 750 г. Oбелете портокалите от кората и ципата и претеглете 250 г.

2

Смесете плодовете в подходящ съд за варене. Смесете 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване. След като заври, прибавете останалата захар и Финес- аромат портокалови корички и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната.

3

Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.