Flag

Лимонадени пастички с кайсии

12 парчета (/парченца)
Леснa
40
Слънчеви лимонадени пастички с много аромат на лимон
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
150 гпудра захар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
4 бр.яйца
125 млолио
125 мллимонада или оранжада
300 гпшенично брашно
3 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
Пълнеж
240 гкомпот от кайсии
1 пак.глазура лимон
20 гзахарни пръчици
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
1

Тесто

Пресейте пудрата захар и добавете към нея ванилената захар, Финес - аромат лимонови корички и яйцата. Разбийте всичко с миксер първо на ниска, а след това на най-високата скорост до получаването на пухкава смес. Добавете лимонадата и олиото. Пресейте брашното с бакпулвера и разбъркайте в сместа на два пъти. Разстелете тестото равномерно в предварително намазнена правоъгълна тава. Печете 25 мин в средата на фурна, предварително загрята на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C при горещ въздух.


Извадете изпечения сладкиш от формата и оставете да се охлади върху метална скара.

2

Пълнеж

Отцедете кайсиите от компота. Пригответе глазурата по указанията на опаковката и намажете повърхността на сладкиша с помощта на широк нож или шпатула. Наредете дванадесетте кайсиеви половинки в три реда и поръсете със захарна украса като лъчи около тях.