Flag

Коледни джинджифилови сладки

30 сладки (/бисквитки)
Леснa
45
Няма нищо по-сладко от приготвянето на вкуснотии за Коледа, а когато включим и деца в тези кулинарни занимания - щастието се удвоява
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
2 бр.яйца
1 ч.ч.захар
0,5 ч.ч.олио
4 с.л.мед
500 гбрашно
1 ч.л.сода бикарбонат Dr.Oetker
1 пак.захар с канела Dr.Oetker
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
1 малкокарамфил
0,5 ч.л.джинджифил (на прах)
За украсата
1 пак.цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
1 пак.захарни звезди Dr. Oetker
1 пак.захарни сърца Dr.Oetker
1 пак.захарни перли Dr.Oetker
1 пак.шоко перли Dr.Oetker
Picture - сода бикарбонат Dr.Oetker
Picture - захар с канела Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - цветни захарни шрифтове Dr.Oetker
Picture - захарни звезди Dr. Oetker
Picture - захарни сърца Dr.Oetker
Picture - захарни перли Dr.Oetker
Picture - шоко перли Dr.Oetker
1

Разбийте яйцата със захарта до пухкав сняг, добавете меда и олиото и разбъркайте с куки за тесто на миксера до хомогенност. Изсипете всички сухи съставки и замесете тесто. Прибавете есенцията ванилия. Разточете го с достатъчно количество брашно и изрежете желаните от вас коледни фигурки.
 
Печете сладките на 180 градуса до златни ръбчета. След това можете да ги декорирате и изрисувате със захарните поръски и шрифтовете.