Flag

Класически Крем брюле

6 порции (/дози)
Леснa
60
Любим десерт, който никога няма да излезе от десертна мода
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
625 млсметана
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
8 бр.жълтъци
100 гзахар
60 млликьор (Амарето)
4 ч.л.кафява захар
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
1

Загрейте фурната до 150 °C. Пригответе 6 форми за крем брюле с вместимост 185 мл и ги поставете в тава за печене.

В касерола сложете сметаната и ваниловата захар. Затоплете за около 5 мин, докато сместа се загрее добре, но без да кипва. Разбийте жълтъците и захарта в голяма купа до пухкава смес, добавете ликьора и смесете добре. Налейте сметаната към жълтъците, прецедете през фина цедка и разпределете във формичките.

2

Гответе крема 30 мин, докато стегне леко. Извадете формичките от тавата и охладете за около 2 часа на стайна температура. Покрийте с фолио и приберете в хладилника за около 6 часа.

Поръсете кафявата захар върху крема и запечете за 2-3 мин на функция грил или разтопете с горелка. Оставете захарта да се охлади и поднесете.

3

Използвайте останалите белтъци от рецептата за приготвяне на Крем брюле торта в чаша.