Flag

Карамелен конфитюр от круши и ябълки

about 6 буркана ((200 мл))
Средно ниво на сложност
40
Конфитюр невероятна смесица от вкусове
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
500 гкруши
350 гябълки
500 гзахар
150 млсок от ябълки
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте, обелете, почистете и нарежете ябълките и крушите на малки кубчета. Претеглете 500 г ябълки и 350 г круши.

2

В тенджера карамелизирайте 250 г от захарта на среден огън. Отстранете тенджерата от огъня.

3

Добавете към карамелизираната захар плодовете и ябълковия сок. Смесете 250 г захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги добавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура при непрекъснато разбъркване.

4

Конфитюрът трябва да ври около 3-5 мин при непрекъснато бъркане. По желание отстранете пяната. Разбъркайте лимонената киселина в сместа и оставете да ври още една минута. Свалете конфитюра от котлона и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, ги обърнете с капачката надолу. Оставете ги така за 5 мин. Съхранявайте на тъмно и хладно място.