Flag

Екзотичен конфитюр от ягоди

about 5 - 6 буркана ((250 мл))
Леснa
20
Ягоди с екзотичната свежест на ананас и лайм
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
700 гягоди
250 гананаси парченца
50 млсок от лайм (около два плода)
1 пак.лимонена киселина Dr.Oetker
500 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
Picture - лимонена киселина Dr.Oetker
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Приготвяне

Измийте и почистете ягодите. Нарежете ги наситно и претеглете 700г. Отрежете листата на ананаса, обелете го и отстранете сърцевината му. Нарежете го на филийки и след това на малки парченца и претеглете 250 г.


Смесете плодовете и сока от лайм в подходящ за варене съд. Разбъркайте 2 с.л. захар със съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 и ги прибавете към плодовата смес. Сложете сместа да заври при средна температура като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Оставете да кипне отново. Добавете лимонената киселина, разбъркайте и продължете да варите ощеоколо 3-5 минути при непрекъснато бъркане. По желание можете да отстраните пяната. Свалете конфитюра от огъня, разбъркайте добре и веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета. Затворете бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу за около 5 минути. Съхранявайте на хладно и тъмно място.