Flag

ЧИЙЗКЕЙК БРАУНИТА ЗА СБЛИЖАВАНЕ СЪС СВЕКЪРВАТА

16 парчета (/парченца)
Леснa
40
Шоколадовите браунита с чийзкейк пълнеж водят до пристрастяване
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
По желание може да добавите към брауни тестото още 50 г ситно начупен кувертюр.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Пълнеж за чийзкейк
400 гсирене крема
30 гкафява захар
1 бр.яйца
1 с.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Тесто за брауни
250 гкувертюр
200 гкраве масло
150 гкафява захар
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
2 щипкасол
3 бр.яйца
125 гпшенично брашно
2 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
2 с.л.какао Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
1

Подготовка

Нарежете кувертюра за тестото. Разтопете го в тенджера на слаб огън и го оставете да се охлади леко. Намажете правоъгълна тава (28х18 см) с малко мазнина. Загрейте фурната на 180°C на горен и долен нагревател или на 160°C с вентилатор.

2

Пълнеж за чийзкейк

Смесете крема сиренето, захарта, яйцата и есенцията в купа и разбийте с метална бъркалка за яйца.

3

Тесто за брауни

Разбийте маслото на крем с миксер. Добавете захарта, есенцията, солта и продължете да разбивате до хомогенност. Прибавете яйцата едно по едно, като разбивате всяко с миксер за поне 1/2 мин на висока степен. Изсипете разтопения кувертюр. Смесете брашното, бакпулвера и какаото и прибавете към сместа.

4

Сложете 3 с.л. от сместа за брауни и размажете по дъното на подготвената тава. Изсипете пълнежа за чийзкейк и разстелете. Разпределете останалото тесто за брауни на гнезда върху чийзкейк пълнежа и направете мраморни шарки с ножа. Печете в долната половина на фурната за 35 мин.


Отделете краищата на сладкиша с помощта на нож. Оставете да се охлади и сервирайте.

Съвет за рецептата

  • По желание може да добавите към брауни тестото още 50 г ситно начупен кувертюр.