Flag

Бутер кифлички с ягодово сладко

10 кифлички (/сладки)
Леснa
45
Супер вкусна и лесна идея за приготвяне на бърза закуска
Рецептата за бутер кифлички е чудесна и много вкусна идея за приготвяне на бърза закуска за цялото семейство в делник или празник. Да внесем свежест и добро настроение още от самото начало на деня с тези лесни за приготвяне ароматни кифлички 🍓
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За сладкото от ягоди
1 кгягоди
100 млвода
250 гзахар
1 пак.Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
За баничките
1 пак.многолистно тесто (бутер)
8 с.л.сладко ягодово сладко
1 бр.жълтъци
1 ч.л.прясно мляко за намазване на кифличките преди печене
1 малкопудра захар за поръсване преди сервиране
Picture - Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
1

Подготовка

Измийте и стерилизирайте 4 бурканчета с вместимост 200-250 мл. Поставете ягодите в удобен съд за варене, прибавете водата и захарта. Сварете плодовете, докато омекнат и течността започне да се сгъстява.Махнете от котлона.

Смесете съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 с 2 с.л. захар и го прибавете към плодовата смес. Разбъркайте добре и варете още 4-5 мин на тих огън.

Махнете сладкото от котлона и го изсипете още топло в бурканчетата. Затворете добре с винтови капачки. Може да се консумира ведната, след като изстине напълно

2

Приготвяне на кифличките

Включете фурната да загрява на 190°С. Разтворете бутер тестото върху работния плот. Нарежете го на 8 квадрата. Разточете ги внимателно в правоъгълна форма върху леко набрашнена повърхност. Нарежете всяко парче до половината на ленти по дължина.
Поставете една ч.л. от сладкото и го разпределете добре на другата половина от тестото.


Навийте на руло откъм сладкото и оформете като кифличка. Поставете така оформените кифлички върху тава, постлана с хартия за печене. Намажете кифличките с разбития жълтък с прясно мляко и печете за 30-35 мин, докато станат златисто-кафяви. Поръсете кифличките с пудра захар и ги сервирайте, докато са още топли.


Тази рецепта споделя с нас Таня Донева от кулинарния блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов - Кулинарна фотография. Последвайте я за още оригинални и вкусни десерти и в профилите ѝ в Instagram и Facebook