“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ягодово-малинови тортички

Ягодов и ванилов крем с пресни малини

12 парчета (/парченца)

Medium 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ягодово-малинови тортички

За първия блат:

3 бр. яйца
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
100 г пшеничено брашно
0,5 пак. бакпулвер Dr.Oetker (половин)
25 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
100 г сладко от ягоди или малини

За втория блат:

3 бр. яйца
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
100 г брашно
0,5 г бакпулвер Dr.Oetker (половин пакетче)
25 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker

За ягодовия крем:

1 пак. Крем Оле ягода Dr.Oetker
400 мл прясно мляко

За ваниловия крем:

1 пак. Крем Оле ванилия Dr.Oetker
400 мл прясно мляко

За украса:

about 20 - 50 г малини (няколко)
1 малко босилек листа

preparation

Приготвяне

1

Блата

Пригответе два блата последователно в правоъгълна форма с размери 30 х 20 см, предварително застлана с хартия за печене.  


За първия блат разбийте яйцата на пяна с миксер за около минута на най-висока степен. Смесете захарта и ванилената захар и ги добавете към сместа. Продължете да разбивате още 2 мин.

Пресейте брашното, бакпулвера и царевичното нишесте и добавете като разбърквате с шпатула или на ниска степен с миксер. Разстелете сместа в застлана с хартия за печене форма и загладете. Печете в средата на предварително загрята фурна на 180 °C при горен и долен нагревател за около 25 мин. 

След изпичане обърнете блата върху предварително поръсена със захар хартия за печене и оставете да изстине. 

Пригответе и втория блат по стъпките горе. 

2

Сглобяване

Пригответе 6 ринга с диаметър около 8 см и височина 8 см. Облицовайте ги отвътре с ацетатна лента, за да можете лесно да извадите тортичките от ринговете. (Ако нямате ацетатна лента, можете да изрежете ленти от прозрачен джоб за документи).
 
Изрежете с ринговете 12 кръга от двата пандишпанови блатове. Поставете по един кръг във всеки ринг, отгоре намажете с част от сладкото и поставете втория кръг.
 

3

Ванилов крем

Пригответе Крем Оле ванилия по описанието на опаковката, пресипете го в еднократен пош и разпределете върху блатовете. Приберете в хладилник, за да стегне леко. 

4

Ягодов крем

Пригответе Крем Оле ягода по описанието на опаковката, пресипете го в еднократен пош и разпределете върху ваниловия крем и приберете отново в хладилник. 

5

Украса

Когато и той стегне, можете да украсите тортичките с пресни малини и листа босилек.