Flag

Ягодова торта

about 10 - 16 парчета (/парченца)
Леснa
40
Лека плодова торта, съчетаваща вкусове и аромати на ягоди, шам фъстък, бял шоколад, фин марципан и сметана.
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Кексово тесто
150 гкраве масло
100 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
3 бр.яйца
4 с.л.прясно мляко
100 гпшенично брашно
50 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
100 гсуров марципан
Покритие
1 пак.желатин Dr.Oetker
1 пак.Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
80 гзахар
500 млпрясно мляко
400 гсметана (студена за разбиване)
Пълнеж
120 гконфитюр (от ягоди)
100 гсуров марципан
Украса
250 гягоди
100 гбял шоколад
25 гшамфъстък (нарязан)
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - желатин Dr.Oetker
Picture - Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1

Кексовото тесто

Разбийте марципана и маслото на крем в купа с миксер. Добавете постепенно захарта и ванилената захар и разбъркайте до хомогенност. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около 1/2 минута. Прибавете млякото към сместа.


Пресейте брашното, бакпулвера и Густина в купа и постепенно го объркайте в сместа. От полученото тесто разстелете равномерно 3-4 пълни супени лъжици в предварително намаслена форма за торта (с диаметър около 26 см), застлана с хартия за печене. Печете на 20 см разстояние от горния нагревател в предварително загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател около 2-3 мин. Повторете процедурата и изпечете по този начин цялото тесто.


След изпичане извадете блата върху метална скара, отстранете внимателно ринга от тортата и оставете да се охлади с хартията за около 10 мин.

2

Плънка

Накиснете желатина в малко вода и оставете да набъбне за 5 мин. След това го разтворете на водна баня при непрекъснато бъркане и го смесете в предварително приготвения пудинг с 80 г захар и млякото. Покрийте горещия пудинг с домакинско фолио и оставете да изстине.


Отстранете внимателно хартията за печене и поставете блата върху тортена чиния. Намажете повърхността на блата с ягодовия конфитюр. Настъргайте марципана върху конфитюра. Сложете ринга на формата за торта. Измийте и подсушете ягодите. Разтопете 50 г от белия шоколад на водна баня. Потопете половината ягоди в белия шоколад и върху хартия за печене оставете да се втвърди шоколада. Разбийте сметаната на сняг, добавете го към пудинга и разбъркайте добре. Разстелете крема върху блата. Наредете ягодите с белия шоколад, а останалите накълцайте и декорирайте тортата. Оставете тортата да се охлади за около 3 часа в хладилник.

3

Украса

Внимателно отстранете ринга от тортата, поръсете с шам фъстък и нарежете останалия бял шоколад.