Flag

Ягодов десерт-мечта с Raffaello®

about 6 порции (/дози)
Леснa
40
Опитайте райски нежен крем с ягоди и бял шоколад с бонбони Raffaello®
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Според сезона може да използвате и замразени ягоди. 
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Ягодово пюре
400 гягоди (пресни или замразени)
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
1 с.л.лимонов сок
Крем Raffaello®
150 гбонбони Raffaello®
100 млсладкарска сметана
300 млпрясно мляко
1 пак.Крем Парадиз бял шоколад Dr. Oetker
За украса
1 стръкмента или настъргана лимонова кора
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - Крем Парадиз бял шоколад Dr. Oetker
1

Ягодово пюре

Измийте ягодите или съответно ги размразете. Оставете няколко за украса. Останалите ги почистете. Нарежете половината от тях на ситно, а другата половина намачкайте на пюре. Добавете парченцата ягоди в пюрето заедно с ванилената захар и овкусете със лимоновия сок. 

2

Крем Raffaello®

Разрежете 6 бонбона Raffaello® и ги оставете за украса. Останалите бонбони ги начупете на дребно. Разбийте сметана на твърд сняг. Изсипете млякото в съд за разбиване, добавете крем Парадиз и разбивайте с миксер първо за кратко на ниска степен, след това 3 мин на висока степен. Разбъркайте в крема разбитата сметана и натрошените бонбони Raffaello®.

3

Разпредетеле половината в шест десертни чаши, след това ягодовото пюре и покрийте отново с крем,. Съхранявайте в хладилник до сервиране. 

4

Украса

Преди сервиране украсете с половинки ягоди, Raffaello® и листенца мента. 

Съвет за рецептата

  • Според сезона може да използвате и замразени ягоди.