“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ябълков конфитюр със сини сливи

Балансирани аромати

about 5 - 6 буркана ((250 мл))

Easy 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ябълков конфитюр със сини сливи

Продукти:

500 г ябълки
500 г сини сливи
1 пак. Гелфикс Екстра 2:1 Dr.Oetker
500 г захар
0,5 бр. лимони (сока)
2 с.л. ром
2 бр. канела (пръчици)

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Измийте ябълките и сините сливи, оставете ги да се отцедят и ги почистете от дръжките, семките и костилките. Обелете ябълките и ги полейте с изстискания половин лимон, за да не покафенеят. Претеглете точно 500 г ябълки и 500 г сини сливи.

Смелете сливите на пюре, а ябълките нарежете на дребни парченца. Смесете плодовете в подходящ съд за варене. Объркайте съдържанието на пакетчето Гелфикс Екстра 2:1 с 2 с.л. захар и го прибавете към плодовата смес. Добавете пръчиците канела и рома. Сложете сместа да заври при средна температура, като разбърквате непрекъснато. След завиране прибавете останалата захар и разбъркайте добре. Конфитюрът трябва да ври около 3 – 5 мин. при непрекъснато бъркане. По желание може да отстраните пяната.

След това веднага го разпределете в предварително измитите и подсушени бурканчета, като отстраните пръчките канела. Затворете добре бурканчетата, обърнете ги с капачката надолу и ги оставете така около 5 мин.