“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Воловани с Крем Оле с Банан и шоколад

Рецепта от блог Вкусното ми Хоби със Страст и Любов

10 парчета (/парченца)

Medium 20 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Воловани с Крем Оле с Банан и шоколад

Продукти:

1 пак. Крем Оле Банан с шоколад
400 мл прясно мляко (с висока масленост)
100 мл сладкарска сметана (млечна)
400 г многолистно тесто (бутер)
1 бр. банани (за украса)
1 бр. яйца

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне на волованите

Разстелете бутертестото. Изрежете 10 бр. кръгчета за волованите с кръгъл ринг с диаметър 6.5 см. Със същия ринг изрежете още 10 кръгчета втората част за десертите, като по средата направете дупка с по-малък ринг с диаметър 4 см. Разбийте яйцето. Намажете основата по края с разбито яйце и поставете втората част от тестото с дупката отгоре. Така при печенето ще получите основата за десерта.
 
Преди да изпечете, намажете само горния ръб на тестото с разбито яйце и поръсете със захар. Надупчете основата с клечка, за да не се издуе прекалено при печенето. 

2

Изпечете волованите в предварително загрята фурна на 190°С, докато се зачервят добре, около 25-30 минути. Оставете волованите да изстинат напълно, перди да ги напълните с крема.

3

Приготвяне на крема

Разбийте съдържанието на пакетчето Крем Оле банан с шоколад според указанията на опаковката. Поставете част крема в найлонов сладкарски пош и напълнете волованите до самия ръб.

4

Към останалия крем прибавете 100 мл охладена сметана и разбийте с миксер, докато стане по-плътен крем. Поставете го в пош със звездовиден накрайник и направете розичики върху крема. 
Декорирайте с резен банан и парченца шоколад.