Flag

Вита торта с мед, маскарпоне и ягоди

12 - 16 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
Тази рецепта споделя с нас Дани Динева от кулинарния блог Даниела за сладката страна на живота
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блата
12 бр.жълтъци
12 бр.белтъка
240 гзахар
180 гбрашно
20 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 ч.л.канела
1 ч.л.джинджифил (на прах)
За крема
300 млпрясно мляко
60 гзахар
1 пак.Специален пудинг за чийзкейк с бял шоколад
1 с.л.мед
150 гсирене крема
500 гмаскарпоне
200 гсладко (от ягоди, добре пасирано)
1 малкосладкарска боя 2-3 капки розова боя, за да се получи по-наситен цвят

Приготвяне на блата

Жълтъците се смесват с 1 с.л. захар и се разбъркват с миксер да побелеят, а белтъците се разбиват на сняг с останалата част от захарта до пухкав твърд връх.

Смесете белтъците заедно с жълтъците, разбъркайте и добавете брашното и нишестето. 

Покрийте тава 30/40 см с хартия за печеме и печете в предварително загрята фурна на 200 С за 12-14 минути до готовност.

Извадета, обърнете върху влажна кърпа и навийте по късата страна. Оставете да се охлади.


Приготвяне на крема

Смесете прясното мляко, захарта и пудинга на слаб огън на котлона и разбъркайте, докато пудингът се сгъсти. Отстранете от огъня, оставете да се охлади на стайна температура, като покриете с фолио, за да не хваща коричка.

Смесете крема сиренето с меда, пудинга и сиренето маскарпоне, сладкото от ягоди и  сладкарската боя и разбийте с миксер на слаба скорост, докато се смесят съставките. Кремът е готов.


Сглобяване на тортата

Нарежете ленти по дължина от двата блата според височината на тортата. Сложете крем и завийте на руло. Повторете същото с останалите части, като в края се опитайте да изрежете края на 45 С, за да няма надстърчане.

Стегнете в ринг или увийте добре във фолио и приберете в хладилник да стегне за няколко часа. Извадете тортата, измажете отвън и декорирайте по желание.