Flag

Великденски кифлички

12 кифлички (/сладки)
Леснa
20
Лесна и много вкусна рецепта за кифлички със сладко от сливи
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За тестото
250 млпрясно мляко
75 гкраве масло
500 гпшенично брашно
1 пак.суха мая Dr.Oetker
50 гзахар
1 пак.бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
4 капкиесенция лимон Dr.Oetker
1 щипкасол
1 бр.яйца
Допълнително
50 гкраве масло
1 малкопудра захар (за поръсване)
За пълнежа
6 с.л.сладко (от сливи или друг плод по желание)
Picture - бурбонска ванилова захар Dr.Oetker
Picture - есенция лимон Dr.Oetker
1

За тестото

Загрейте млякото и в него разтопете маслото. Разбъркайте добре брашното с маята в купа. Добавете останалите съставки заедно с топлата млечно-маслена смес и разбийте с куки за тесто за кратко на най-ниската степен, след това на най-високата за около 5 минути, за да оформите гладко тесто.

Покрийте тестото и го оставете да втаса на топло място, докато видимо увеличи обема си. Намаслете тава за печене (30х20 см). Загрейте фурната на 200 °C на долен и горен нагревател или на 180 °C с включен вентилатор.

Леко поръсете тестото с брашно, извадете го от купата и го омесете отново за кратко върху леко набрашнена работна повърхност. Оформете тестото на руло и го нарежете на 12 равни части. Сплескайте леко топките тесто, добавете към всяка по 1 ч.л. сладко (може да го замените с микс от сушени плодове и ядки), затворете пълнежа с крайчетата тесто и пак оформете топки.

Сложете ги не много плътно една до друга в тавата. Разтопете маслото, намажете отгоре питките и ги оставете отново да втасат на топло, докато още увеличат големината си.

Печете кифличките около 25 минути. По желание ги поръсете с пудра захар и сервирайте топли.