Веган скони (кифлички)

Пригответе тези типични английски кифлички, но с пълнеж от кокосов крем, като вкусно допълнение към следобедния ви чай

6 кифлички (/сладки)

Лесно 30 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Веган скони (кифлички)

За тестото:

250 г брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
25 г кафява захар
50 г кокосово масло
150 мл бадемово мляко (неподсладено и охладено за няколко часа в хладилник)

За крема:

150 мл кокосово мляко (пълномаслено от консерва, охладено за няколко часа в хладилник)
1 с.л. пудра захар
1 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml

preparation

Приготвяне

1

За тестото

Загрейте фурната на 220°C с включен горен и долен нагревател или на 200°C с включен вентилатор. Застелете тава с хартия за печене. 

Пресейте брашното и бакпулвера в купа, добавете захарта и разбъркайте с лъжица. Прибавете кокосовото масло и с върховете на пръстите си го разтрийте в брашното, докато стане като галета.

Постепенно сипете млякото, разбъркайте отново с лъжица (използвайте млякото направо от хладилника, за да запазите тестото възможно най-студено).

Обърнете тестото върху леко набрашнена повърхност и го месете за няколко минути. Натиснете тестото, за да се изравни на около 2 см дебелина, изрежете кифличките с помощта на кръгъл нож или чаша с диаметър 6 см. Съберете изрезките от останалото тесто и оформете още кифлички по същия начин.
 
Подредете сконите в подготвената тава за печене. Намажете повърхността на кифличките с малко бадемово мляко. Печете ги за 15-20 минути, докато станат златисти. Извадете ги от фурната и ги оставете за няколко минути в тавата, след което ги оставете да изстинат върху кухненска решетка.

2

За крема

Извадете консервата с кокосовото мляко от хладилника и я отворете. Вземете крема, който се е отделил от течността, и го поставете в купа. Разбийте го с ръчна бъркалка за няколко минути, докато се сгъсти и образува меки върхове. След това добавете пудрата захар и ваниловия екстракт и ги разбийте в крема.

Покрийте купата с крема плътно с прозрачно фолио и я оставете в хладилника да стегне. Разрежете кифличките напречно на две, добавете от крема и сладко по желание и сервирайте.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: