Веган марципанов сладкиш

С компот от череши и бадемово мляко

12 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 40 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Веган марципанов сладкиш

За тестото:

350 г череши (от компот)
50 г Глазура тъмен шоколад
125 г пшенично брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker (заравнени)
75 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
50 г бадеми (смлени)
125 мл бадемово мляко (неподсладено)
4 с.л. олио (слънчогледово)

За глазурата:

100 г марципан (вижте линка в рецептата за приготвяне на домашен марципан)
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
1 с.л. захар
200 мл бадемово мляко (неподсладена)
200 мл сметана (растителна, за готвене)

За декорация:

50 г Глазура тъмен шоколад
1 с.л. олио (слънчогледово)

preparation

Приготвяне

1

За тестото

Смесете брашното с бакпулвера. Добавете останалите съставки, с изключение на тъмната глазура и черешите, и разбъркайте с миксер (бъркалки за бъркане) първо на най-ниската, а след това на най-високата степен за 1 минута до гладко тесто. Нарежете глазурата на едри парчета, също я прибавете и разбъркайте в сместа.

Намазнете дъното на форма за печене (Ø 26 см) с подвижен ринг и покрийте с хартия за печене. Разстелете тестото в тавичката с пружинна форма. Отгоре разпределете черешите и печете около 35 мин в предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на 160°C с включен вентилатор.
 
Извадете сладкиша от формата и го оставете да изстине върху кухненска решетка, покрита с пергаментна хартия.

2

За глазурата

Поставете сладкиша в подходящ съд, отлепете хартията за печене и го обърнете. Смесете пудинга със захарта и разбъркайте постепенно с 6 супени лъжици от бадемовата напитка, докато съставките се хомогенизират до гладкост.

Прибавете останалото количество бадемово мляко заедно със сметаната и марципана, оставете ги да завят, като бъркате непрекъснато за 1 минута след завиране.

Сложете сладкиша отново в подвижния ринг, залейте го равномерно с глазурата и го оставете да изстине.

3

Декорация

Разтопете глазурата според указанието на опаковката и с пош нанесете шоколада с въртеливи движения върху десерта. Оставете да стегне в хладилника и поднесете.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: