за рецептата Ванилови полумесеци
230 г | краве масло |
130 г | пудра захар |
3 бр. | жълтъци |
1 с.л. | есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл |
150 г | ядки (микс фино смлени от кашу и орехи) |
100 г | Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker |
200 г | брашно |
1 пак. | глазура шоколад Dr.Oetker |
30 г | краве масло |
50 г | пудра захар |
Разбийте с миксер маслото и пудрата захар на пухкав крем. Прибавете жълтъците един по един, като продължите да разбивате след всеки. Добавете есенцията ванилия, смлените ядки, нишестето и брашното и объркайте с шпатула, докато получите хомогенно тесто. Завийте с прозрачно фолио и охладете за около 1 ч.
Загрейте фурната 180°С и застелете две големи плоски тави с хартия за печене. Извадете тестото от хладилника, разделете на две части. Разточете първата част на лист с дебелина около 3-4 мм между два листа прозрачно фолио и с форми за изрязване на сладки или чаша с тънък ръб изрежете полумесеци. Подредете ги внимателно върху застланата с хартия за печене тава. Съберете остатъците и добавете към втората част от тестото. Разточете и изрежете полумесеци, докато свърши тестото.
Печете за около 10-12 мин до златисто. Изтеглете хартията за печене върху решетка и охладете. Оставете да изстинат напълно.
Потопете опаковката глазура в гореща вода и оставете за 5 мин. Размачкайте опаковката, отрежете ъгълчето и излейте в малка купичка. Намажете половината бисквитки с разтопената глазура и ги слепете с другата половина, оставете ги да се втвърдят. Подредете в чиния и поръсете с ванилова пудра захар.
Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.
Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт.
Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.
Да
Отричам
За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.
Да
Отричам
В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: