Flag

Ванилови полумесеци

30 сладки (/бисквитки)
Средно ниво на сложност
60
Традиционна рецепта в нов прочит
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Продукти
230 гкраве масло
130 гпудра захар
3 бр.жълтъци
1 с.л.есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
150 гядки (микс фино смлени от кашу и орехи)
100 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
200 гбрашно
За украса
1 пак.маслена глазура шоколад Dr.Oetker
30 гкраве масло
50 гпудра захар
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
Picture - маслена глазура шоколад Dr.Oetker
1

Разбийте с миксер маслото и пудрата захар на пухкав крем. Прибавете жълтъците един по един, като продължите да разбивате след всеки. Добавете есенцията ванилия, смлените ядки, нишестето и брашното и объркайте с шпатула, докато получите хомогенно тесто. Завийте с прозрачно фолио и охладете за около 1 ч.

2

Загрейте фурната 180°С и застелете две големи плоски тави с хартия за печене. Извадете тестото от хладилника, разделете на две части. Разточете първата част на лист с дебелина около 3-4 мм между два листа прозрачно фолио и с форми за изрязване на сладки или чаша с тънък ръб изрежете полумесеци. Подредете ги внимателно върху застланата с хартия за печене тава. Съберете остатъците и добавете към втората част от тестото. Разточете и изрежете полумесеци, докато свърши тестото.

3

Печете за около 10-12 мин до златисто. Изтеглете хартията за печене върху решетка и охладете. Оставете да изстинат напълно.

4

Потопете опаковката глазура в гореща вода и оставете за 5 мин. Размачкайте опаковката, отрежете ъгълчето и излейте в малка купичка. Намажете половината бисквитки с разтопената глазура и ги слепете с другата половина, оставете ги да се втвърдят. Подредете в чиния и поръсете с ванилова пудра захар.