“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Ванилови полумесеци

Традиционна рецепта в нов прочит

30 сладки (/бисквитки)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ванилови полумесеци

Продукти:

230 г масло
130 г пудра захар
3 бр. жълтъци
1 с.л. Есенция ванилия Dr.Oetker 38 мл
150 г ядки (микс фино смлени от кашу и орехи)
100 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
200 г брашно

За украса:

1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker
30 г масло
50 г пудра захар

preparation

Приготвяне

1

Разбийте с миксер маслото и пудрата захар на пухкав крем. Прибавете жълтъците един по един, като продължите да разбивате след всеки. Добавете есенцията ванилия, смлените ядки, нишестето и брашното и объркайте с шпатула, докато получите хомогенно тесто. Завийте с прозрачно фолио и охладете за около 1 ч.

2

Загрейте фурната 180°С и застелете две големи плоски тави с хартия за печене. Извадете тестото от хладилника, разделете на две части. Разточете първата част на лист с дебелина около 3-4 мм между два листа прозрачно фолио и с форми за изрязване на сладки или чаша с тънък ръб изрежете полумесеци. Подредете ги внимателно върху застланата с хартия за печене тава. Съберете остатъците и добавете към втората част от тестото. Разточете и изрежете полумесеци, докато свърши тестото.

3

Печете за около 10-12 мин до златисто. Изтеглете хартията за печене върху решетка и охладете. Оставете да изстинат напълно.

4

Потопете опаковката глазура в гореща вода и оставете за 5 мин. Размачкайте опаковката, отрежете ъгълчето и излейте в малка купичка. Намажете половината бисквитки с разтопената глазура и ги слепете с другата половина, оставете ги да се втвърдят. Подредете в чиния и поръсете с ванилова пудра захар.

 

Използвани продукти на Dr.Oetker

кликнете на продукта за повече информация