Ванилова торта с шампанско

Опияняваща наслада, гарнирана с листенца розов шоколад

10 - 12 парчета (/парченца)

Необходим някакъв опит 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Ванилова торта с шампанско

За блата:

250 г брашно
0,25 ч.л. сол
170 г краве масло (меко)
300 г захар
3 бр. белтъка
1 бр. яйца
200 мл шампанско
2 ч.л. Екстракт Бурбонска ванилия 30 ml
3 - 4 ч.л. Червена хранителна боя (течна)
1 пак. бакпулвер Dr.Oetker

За крема:

1 пак. Специален пудинг за бисквитена торта ванилия
130 г захар
500 мл прясно мляко
180 г краве масло (меко)

За декорация:

150 г малини
50 г кокосови стърготини
1 ч.ч. кокосови чипсове
4 - 5 малко мента (листенца)
200 г млечен шоколад (розов)

preparation

Приготвяне

1

За блата

В купата на кухненски миксер сложете мекото масло, добавете захарта и разбийте до пухкава смес. На части прибавете белтъците, а след това и яйцето. Налейте ваниловия екстракт и разбийте добре. Към брашното добавете бакпулвера и солта и разбъркайте. Започнете да добавяте брашното и шампанското, като ги редувате. Накрая сипете хранителната боя и разбийте добре, за да се оцвети равномерно тестото.

Разделете тестото в две форми за печене с падащо дъно и диаметър 20 сантиметра, които сте намаслили и покрили с хартия за печене. Печете 30-35 минути в предварително загрята до 170 градуса фурна. Извадете блатовете и охладете за около 10 минути във формата, а след това оставете да изстинат напълно върху решетка.

2

За крема

Започнете с приготвянето на пудинга. В касерола изсипете съдържанието на пакета, добавете захарта и налейте млякото. Разбъркайте добре и сложете на котлона. Оставете сместа да кипне, намалете котлона и варете 4-5 минути, докато кремът се сгъсти. Излейте в купа, покрийте плътно с фолио за свежо съхранение и охладете до стайна температура. 

Сложете добре охладения пудинг и добавете мекото масло. разбийте добре и приберете в хладилника за около час.

3

Сглобяване на тортата

Поставете единия блат в голяма чиния или плато за сервиране и намажете с около 1/3 от пудинга с масло. Подредете малините (като оставите няколко за декорация) и покрийте с втория блат.

Нанесете останалия пудинг отгоре и отстрани на тортата, загладете добре и поръсете с кокосови стърготини. В долната част на тортата оформете слой от кокосов чипс и приберете тортата да стегне в хладилник за 1-2 часа.

4

За розовия чипс

Сложете 2/3 от количеството шоколад в топлоустойчива купа и я поставете в съд в леко вряща вода на котлона. Разтопете шоколада, като бъркате непрекъснато и загрейте до 45 градуса.

Свалете купата от котлона и прибавете останалия шоколад. Разбъркайте добре и охладете сместа до 26 градуса. Върнете на котлона на водна баня и загрейте отново до 28 градуса.

Прехвърлете шоколада в пош и оформете еднакви по размер точки върху лист ацетатно фолио. Покрийте с втори лист, притиснете леко шоколада, за да се оформи плосък диск и завийте фолиото на руло.

Залепете с тиксо и оставете шоколада да стегне. Внимателно развийте фолиото и отделете листенцата шоколад. Можете да ги приготвите и няколко дни по-рано.

Преди сервиране, украсете тортата с листенца розов шоколад, пресни малини и листа свежа мента.

Съгласие за проследяване

Ще се радваме да се съгласите ние и нашите партньори да използваме „бисквитки” и подобни технологии, за да разберем как ползвате нашия уебсайт. Това ни позволява да разберем по-добре Вашето поведение като потребител и да адаптираме съответно нашия уебсайт. Освен това, ние и нашите партньори бихме искали да използваме тези данни за персонализирани предложения в техните платформи. Ако сте съгласни с това, моля, кликнете върху „Съгласен съм“ - /„Agree”/. Моля, обърнете се към нашата „Политика за поверителност” за подробна информация. Можете да промените решението си по всяко време.

Необходими функции

Ние се нуждаем от „бисквитки” и подобни технологии, за да активираме основните функции на нашия уебсайт. 

Винаги активни
Анализ и персонализация

Освен това, бихме искали да научим повече за това как използвате нашия уебсайт, за да го оптимизираме за Вас и други потребители. За тази цел използваме „бисквитки” и подобни технологии, които картографират поведението на потребителите и по този начин ни помагат да подобрим нашия уебсайт и услуги.

Да

Отричам

(Ре-) Маркетинг / споделяне на данни с трети страни

За да сме сигурни, че можем да приспособим нашите маркетингови кампании към Вашите нужди, ние се интересуваме как стигате до нашия уебсайт, и как взаимодействате с нашите реклами. Това ни помага да направим не само нашите реклами, но и нашето съдържание още по-ефективно за Вас. Нашите маркетингови партньори също използват тази информация за свои собствени цели, напр. за да персонализират Вашия акаунт или профил на тяхната платформа.

Да

Отричам

Вашият браузър е с по-стара версия.

В тази връзка браузърът, който използвате в момента, може да доведе до грешки при използване на сайтa: www.oetker.bg. За да се насладите напълно на нашето уеб съдържание, моля, изтеглете един от следните браузъри: