Flag

Тортички Страчатела

6 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
40
Леки мини тортички с крем и шоколад
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
4 бр.белтъка
3 гсол
4 бр.жълтъци
100 гзахар
1 пак.Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
75 гбрашно
50 гГустин - фино царевично нишесте Dr.Oetker
1 пак.бакпулвер Dr.Oetker
Пълнеж
400 млпрясно мляко
1 пак.Крем Оле страчатела
200 гсирене крема
Украса
18 бр.шоколадови мотиви
Picture - Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - Крем Оле страчатела
1

Предварителна подготовка

Застелете правоъгълна тава с хартия за печене. Върху нея очертайте 9 кръга с диаметър 8 см.

2

Тесто

Разбийте белтъците с щипка сол на твърд сняг. Добавете жълтъка, захарта и Финес - аромат лимонови корички и продължете да разбивате с миксера на най-високата степен. Смесете брашното с бакпулвера и царевичното нишесте и ги разбъркайте на ниска скорост в сместа. Разпределете половината от пандишпановата смес върху очертанията на кръговете.


Печете 9 мин в средата в предварително загрята фурна на 200°C при горен и долен нагревател или при 180°C при горещ въздух.


Изтеглете изпечените блатове заедно с хартията за печене върху метална скара и оставете да се охладят.


Повторете процедурата с останалото тесто.

3

Пълнеж

Във висок съд изсипете млякото и към него прибавете съдържанието на пакетчето Крем Оле. Разбийте с миксер първо на ниска степен, след това продължете на висока степен за 3 мин. Добавете крема сиренето и разбийте крем отново за кратко.

4

Сглобете тортичките като редувате блат, крем, блат, крем и завършите с крем.

5

Украса

Украсете с шоколадови мотиви.