“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

ТОРТА ЗА ПОСРЕЩАНЕ НА СТАРИ ПРИЯТЕЛИ

Удоволствена торта, приготвена с бисквити, малини и крем маскарпоне

12 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  ТОРТА ЗА ПОСРЕЩАНЕ НА СТАРИ ПРИЯТЕЛИ

Бисквитено тесто:

3 бр. яйца
100 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
80 г пшеничено брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
25 г Густин - фино царевично нишесте Dr.Oetker

За намазване:

150 г кувертюр (с тъмен или млечен шоколад)

Крем Маскарпоне:

about 3 - 4 г желатин Dr.Oetker (1/3 пакетче)
1 пак. Oригинален пудинг ванилия Dr.Oetker
40 г захар
500 мл прясно мляко
250 г маскарпоне

Малинов пълнеж:

0,5 пак. желатин Dr.Oetker (1/2 пакетче)
650 г малини (пресни или замразени)
1 с.л. захар
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
4 с.л. ликьори (плодов ликьор по желание)

За украса:

400 мл сладкарска сметана (млечна, студена)
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
150 г малини
10 - 15 малко маточина (листенца)
2 с.л. пудра захар

preparation

Приготвяне

1

Подготовка

Намажете форма за торта с диаметър 26 см и застелете с хартия за печене. Загрейте фурната на 180 °C на горен и долен нагревател или 160 °C на вентилатор.

2

Пандишпаново тесто

Разбийте яйца на крем в купа на най-висока степен за мунута. Смесете захарта и ванилената захар и добавяйте към яйцата в продължение на минута като разбивате. Разбивайте още 2 мин. Смесете брашното с бакпулвера и царевичното нишесте и разбъркайте на ниска степен. Разпределете тестото в подготвената форма за торта.

Печете в долната половина на загрятата фурна за 25 мин.

Отделете страните на изпечения блат от ринга на формата и обърнете върху кухненска скара, застлана с хартия за печене и оставете да се охлади. След това отделете хартия, с която сте изпекли блата. Разрежете напълно охладения блат хоризонтално на две.

3

Начупете кувертюра и го разтопете на слаб огън на водна баня. Поставете долния блат в тортена чиния и намажете с разтопения кувертюр. Поставете почистен тортения ринг, с който сте пекли блата отгоре.

4

Крем с маскарпоне

Накиснете желатина според указанието на опаковката. Сварете пудинга според указанието на опаковката със захарта и млякото. Оставете леко да се охлади и разбъркайте една лъжица от него в желатина. След това разбъркайте желатиновата смес към пудинга. Оставете да се охлади напълно, като разбърквате от време на време. Накрая добавете маскарпонето.

5

Малинов пълнеж

Накиснете желатина според указанието на опаковката. Почистете малините. Пасирайте  малините със захарта, лимоновите корички и ликьора. Разтворете желатина според указанието на опаковката на водна баня. Разбъркайте около 4 с.л. от малиновото пюре с помощта на телена бъркалка в разтворения желатин, едва тогава разбъркайте останалото пюре. Добавете и останалите малини и намажете сместа върху намазния с кувертюр блат. Намажете крема с маскарпоне върху малините и поставете втория блат. Оставете тортата за поне 3 часа (най-добре за една нощ) в хладилника.

6

Украса

Разбийте млечната сметана и ванилията с миксер на висока скорост до твърдост. Намалете скоростта до средно-ниска и започнете да добавяте пудрата захар – по една супена лъжица наведнъж. Продължавайте да разбивате, докато се образува хубав и плътен крем.

Свалете ринга на формата и намажете всички страни и повърхността на тортата. Украсете с отделените малини и листенцата маточина.