“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Торта „Великденско гнездо“

В прекрасна великденска торта са крият много свежи съставки – сочни праскови, шам-фъстък и маскарпоне

13 парчета (/парченца)

Medium 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Торта „Великденско гнездо“

Кексово тесто:

60 г шамфъстък
125 г масло
125 г захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 пак. Финес - аромат лимонови корички Dr.Oetker
3 бр. яйца (размер M)
150 г пшеничено брашно
2 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker

Пълнеж:

415 г компот от праскови (отцедено тегло)
250 г извара
200 г сирене крема
0,5 пак. желатин Dr.Oetker
1 пак. Крем Парадиз бял шоколад Dr. Oetker

Украса:

250 г маскарпоне
200 мл сметана сладкарска
40 г пудра захар
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
20 г шамфъстък натрошен
10 бр. цветни захарни яйца

preparation

Приготвяне

1

Разбийте маслото на крем в купа с миксер. Добавете захарта, ваниловата захар и Финес – лимонови корички до получаване на хомогенна смес. Разбийте едно по едно яйцата като бъркате всяко на най-високата степен около половин минута. Пресейте брашното, бакпулвера и добавете фино смления шам-фъстък. Разбъркайте брашното в масления крем на два пъти. Изсипете в предварително маслената форма за торта  и загладете повърхността. Печете на най-ниското ниво на загрята фурна на 180°C при горен и долен нагревател или на 160°C на вентилатор 25 мин. След изпичане извадете и оставете да охлади върху решетка.

След като се охлади напълно, разрежете блата хоризонтално на две. Поставете долния блат върху тортена чиния. Сложете ринг за торта около него. Отцедете добре прасковите, пасирайте 2/3 от тях на пюре, а останалите нарежете на кубчета. Отделете 3 с.л. лъжици от пюрето на страна.

2

Пълнеж

Разбийте изварата, крема сиренето и пюрето от праскови с миксер. Накиснете половината пакетче желатин с няколко лъжици вода, загрейте на водна баня докато се разтвори напълно. Важно: желатинът не трябва да за завира. Добавете към разтворения желатин няколко лъжици от разбития крем. След това добавете желатина в купата с крем. Добавете и пакетчето Крем Парадиз и разбивайте 1 мин. С шпатула разбъркайте кубчетата праскови в крема. Разстелете крема върху тортения блат и поставете втория блат отгоре. Оставете тортата за поне 3 часа в хладилника.

3

Украса

Свалете внимателно тортения ринг с помощта на кухненски нож. Разбийте маскарпонето в купа с ванилената захар. В друга купа разбийте сметаната с пудрата захар до средно твърди връхчета. Смесете я с маскарпонето и объркайте внимателно с шпатула. Намажете повърхността и страните на тортата и оформете „гнезда“ със супена лъжица. Преди сервиране напръскайте с отделеното прасковено пюре, поръсете с шам-фъстъка и подредете захарните яйца в гнездата.