Flag

Торта „Валентинка” с червено вино

about 12 парчета (/парченца)
Леснa
40
Торта за романтична изненада за любим човек
Състав
Приготвяне
Съвет за рецептата
Ако нямате форма за печене „Сърце", изпечете сладкиша в кръгла форма за торта (Ø 26 cm), след това с шаблон да го изрежете във формата на сърце. Останалите парчета може да натрошите на фини трохи и да смесите с предварително приготвен крем за сладкиши ванилия Dr. Oetker. Разделете хоризонтално сърцето на два блата, разстелете крема върху единия и прилепете другия.
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

Тесто
75 гтъмен шоколад
125 гкраве масло
125 гзахар
1 пак.ванилена захар Dr.Oetker
0,5 ампулаесенция ванилия Dr.Oetker
about 3 гсол (щипка)
2 бр.яйца
75 млвино
125 гпшенично брашно
about 2 с.л.какао Dr.Oetker
1 ч.л.канела
2 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker (равни ч.л.)
Глазура
250 гпудра захар
about 6 с.л.вино (червено)
Picture - ванилена захар Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
Picture - какао Dr.Oetker
Picture - бакпулвер Dr.Oetker (равни ч.л.)
1

Тесто

Разбийте маслото на крем с миксер и при постоянно бъркане добавете захарта, ванилена захар, есенцията и солта. Разбъркайте яйцата едно по едно, всяко по 30 сек. на висока степен, след това постепенно объркайте на ниска степен пресятото брашно с бакпулвера, какаото и канелата, накрая добавете предварително накълцания на дребно шоколад.


Разстелете и загладете тестото в предварително намаслената форма за печене „сърце"/ форма за торта и печете около 45 мин. в долната половина на предварително загрята фурна на горен и долен нагревател на 180°C или на горещ въздух на 160°C. След изпичане оставете сладкиша за около 10 мин. във формата, след което го извадете върху метална скара до окончателното му изстиване.

2

Глазура

Разбъркайте предварително пресятата пудра захар с толкова вино, колкото да се получи гъста смес, с която покрийте сърцето и по желание украсете със сметанови цветенца, марципанови рози или захаросани розови листенца и оставете да стегне.

Съвет за рецептата

  • Ако нямате форма за печене „Сърце", изпечете сладкиша в кръгла форма за торта (Ø 26 cm), след това с шаблон да го изрежете във формата на сърце. Останалите парчета може да натрошите на фини трохи и да смесите с предварително приготвен крем за сладкиши ванилия Dr. Oetker. Разделете хоризонтално сърцето на два блата, разстелете крема върху единия и прилепете другия.