“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Торта „Учебник”

Най-сладкият учебник с шоколад

about 8 - 10 парчета (/парченца)

60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Торта „Учебник”

Тесто:

3 бр. яйца
125 г захар
80 г пшеничено брашно
1 пак. Oригинален пудинг шоколад Dr.Oetker
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker (равна ч.л.)

Крем:

800 мл прясно мляко
125 г масло
2 пак. Oригинален пудинг сметана Dr.Oetker
about 12 - 14 с.л. захар
100 г лешници (печени, смлени)

Украса:

2 с.л. пудра захар
1 пак. четири сладкарски цвята Dr.Oetker
1 пак. глазура шоколад Dr.Oetker
about 2 - 3 с.л. вода
200 г суров марципан

preparation

Приготвяне

1

Приготвяне

Разбийте яйцата с миксер на най-високата степен за 1 минута, добавете при непрекъснато бъркане за още 1 минута захарта и продължете да разбивате още 2 минути. Смесете брашното с бакпулвера и пудинга, пресейте ги и разбъркайте сместа на ниска степен. Разстелете сместа в предварително намаслена и застлана с хартия за печене правоъгълна форма. Печете в загрятата фурна на 180°C около 20 минути. Когато готовият блат изстине го разрежете хоризонтално на две части.

Пригответе пудинга според указанието на гърба на опаковката, но с 800 ml прясно мляко. Оставете крема да изстине като разбърквате от време на време. Разбийте маслото на пяна, постепенно добавете при постоянно бъркане изстиналия до стайна температура пудинг и смлените лешници. При нужда добавете още захар. Намажете с 3/5 от крема първия блат, поставете втория и намажете лицевата корица и гръбнака на „учебника" с още 1/5 крем и оставете на студено поне за 2 часа, докато масленият крем се втвърди.

2

Украса

Отделете малка част от белия марципан, който ще ползвате за „етикет" на учебника. Оцветете останалия марципан с избрания цвят боя и върху поръсена с пудра захар повърхност го омесете, докато получите равномерен цвят. Разточете кора с размери по-големи от тези на сладкиша, намажете повърхността и гръбнака на учебника с последните 1/5 крем и го покрийте с марципана. Изрежете излишното по края и го оформете на две шнурчета, с който оформете „задната корица". От белия марципан разточете правоъгълниче за етикет, намажете го със съвсем мъничко крем и го поставете в горната част на учебника. Пригответе глазурата, според указанието на опаковката, като добавяте водата „на капки", за да получите идеална гъстота и надпишете учебника.

Dr.Oetker.Products.Used

click.on.product.for.details