Flag

Торта с цветни блатове

6 - 8 парчета (/парченца)
Средно ниво на сложност
120
Шеф Никола Симеонов привнася пъстро настроение с рецепта за торта с цветни блатове, пухкав крем и глазура с бял шоколад
Състав
Приготвяне
Picture -
Picture -
МОЛЯ, ОЦЕНЕТЕ ТАЗИ РЕЦЕПТА
Как ви се стори тази рецепта??

Свързани рецепти

Свързани рецепти

Последвайте Dr. Oetker
Picture - Hero image

Състав

За блатовете
170 гкраве масло (на стайна температура)
1,3 ч.ч.олио
4 ч.ч.захар
800 млпрясно мляко
5,3 ч.ч.брашно
2 ч.л.бакпулвер Dr.Oetker
1 ч.л.сол
12 бр.белтъка
1 ч.л.есенция бадем
1 ч.л.есенция ванилия Dr.Oetker
1 ч.л.Червена хранителна боя (течна) (добавяте количество според желаната наситеност на цвета)
1 ч.л.Синя хранителна боя (течна) (добавяте количество според желаната наситеност на цвета)
1 ч.л.Зелена хранителна боя (течна) (добавяте количество според желаната наситеност на цвета)
За глазурата
300 гсметана
300 гбял шоколад
За крема
2 пак.крем Парадиз ванилия Dr.Oetker
350 гсирене крема
600 млпрясно мляко
Picture - бакпулвер Dr.Oetker
Picture - есенция ванилия Dr.Oetker
Picture - Червена хранителна боя (течна) (добавяте количество според желаната наситеност на цвета)
Picture - Синя хранителна боя (течна) (добавяте количество според желаната наситеност на цвета)
Picture - Зелена хранителна боя (течна) (добавяте количество според желаната наситеност на цвета)
Picture - крем Парадиз ванилия Dr.Oetker
1

Разбийте маслото и прибавете 2/3 от захарта. Бавно налейте олиото, докато разбивате с миксера. Разбъркайте заедно сухите съставки и прибавете по една лъжица от тях в сместа, като ги редувате с прясното мляко. Накрая добавете бадемовата и ванилова есенция. 

2

Белтъците разбийте на сняг с останалата захар и внимателно ги смесете на три етапа с другата смес. Разделете на 6 равни части и прибавете боите. Намазнете и набрашнете форма за печене, изсипете и подравнете първия блат. Захлупете го с тава и печете на 160°C градуса за 15-20 мин. Повторете с останалите блатове, а през това време пригответе крема и глазурата.

3

Нагрейте сметаната в дълбок съд, прибавете шоколада и разбъркайте. Крема разбийте с миксер, накрая сложете крема сиренето и отново разбийте. Сиропирайте първия блат, намажете хубаво с крем и повторете така до последния, който залейте с глазурата. За украса на тортата може да използвате ядливи цветя, както и цветните декорации на Dr. Oetker.

4

* Течните бои на Dr. Oetker ще бъдат пуснати на пазара у нас след края на месец април 2021 г.