“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

“Бисквитки” на уебсайта на Dr.Oetker

Този уеб сайт поставя "бисквитки" на вашите компютърни устройства, за да подобри работата на сайта и да помогне на нас и нашите партньори да разберем как използвате нашия сайт. По-нататъшното използване на този сайт (чрез кликване, навигация, превъртане) или премахване на тoва съобщение за "бисквитки" се счита за съгласие за прилагането и използването на "бисквитки". За повече информация относно "бисквитките" и как да ги изтриете, моля запознайте се с нашата политика за поверителност.

Страшните сладки на Радостина Ганева

Превърнете празника на Хелоуин в страшно весело занимание за всички у дома

60 - 80 сладки (/бисквитки)

Easy 60 Minutes

Съставки

Съставки

за рецептата  Страшните сладки на Радостина Ганева

Дъвчащи курабии с кленов сироп и канела:

1 ч.ч. краве масло (меко)
1,5 ч.ч. кафява захар
0,3 ч.ч. кленов сироп (или мед)
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 бр. яйца
3 ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
0,5 ч.л. сода бикарбонат Dr.Oetker
0,5 ч.л. сол
1 ч.л. канела

Глазура:

5 ч.л. краве масло
1 пак. ванилена захар Dr.Oetker
1 ч.ч. пудра захар

Маслени бисквити-призраци с пекан:

24 бр. пекан (може и орехи)
1 ч.ч. краве масло
0,5 ч.ч. захар
2 ч.ч. брашно
0,5 ч.л. сол

Джинджифилови сладки:

200 г брашно (плюс 50 г за разточване)
150 г краве масло (меко)
100 г кафява захар
1 с.л. меласа (ако нямате, използвайте мед)
1 бр. яйца
0,5 ч.л. канела
0,25 ч.л. индийско орехче (прясно смляно)
0,25 ч.л. карамфил
0,5 ч.л. бакпулвер Dr.Oetker
1,5 ч.л. джинджифил (на прах)
1 щипка сол

preparation

Приготвяне

Дъвчащи курабии с кленов сироп и канела

В голяма купа разбийте маслото, кафявата захар, кленовия сироп, ваниловата захар и яйцето, докато се смесят добре. В отделна купа разбъркайте брашното, бакпулвера, содата, солта и канелата, докато се смесят и няма бучки.

Добавете сухите съставки към мокрите и разбъркайте, докато се смесят. Приберете в хладилника за поне половин час. Загрейте фурната до 190°C. Направете топчета колкото орех или използвайте лъжица за сладолед, за да оформите топчета от тесто. Поставете върху хартия за печене.

Печете 12-14 мин или докато краищата започнат да стават златисти и центровете се надуят. Охладете напълно върху хартия за печене, преди да ги извадите. Повторете с останалото тесто.

За глазурата комбинирайте 3 с.л. масло и 1 с.л. ванилия - постепенно разбъркайте пудрата захар, докато се смесят добре и до гладка консистенция. Може да разпръснете сместа с лъжица върху готовите курабии или напълнете пош и шприцирайте върху курабийките, за да заприличат на забавни мумии. Добавете очички за разкош.

Маслени бисквити-призраци с пекан

Разбийте маслото и захарта с миксер на средна скорост, докато сместа стане лека и пухкава. В купа със среден размер смесете брашното и солта. 

С миксера на ниска скорост бавно добавете сухите към течните съставки. Увеличете скоростта и разбъркайте, докато тестото се отдръпне от страните на купата и образува топка.

Разделете тестото на две и завийте двете части с прозрачно фолио. Охладете за 30 минути. Загрейте фурната на 165°C градуса.

Покрийте тава с лист хартия за печене или силиконова постелка за печене. Разточете тестото върху набрашнена повърхност. То трябва да е с дебелина около един пръст. С помощта на нож изрежете бисквити с формата на духче и поставете върху хартия за печене.

Сложете една половина пекан (орехче) в средата на бисквитката и внимателно сгънете ръцете нагоре върху половината ядка. Повторете с останалото тесто и половинките пекан. Използвайки плоския край на бамбуков шиш, направете две очи във всяка сладка. 

Печете бисквитките от 18 до 20 мин или докато се стегнат и съвсем леко станат златисти по краищата. Оставете ги да се охладят напълно преди сервиране.

Джинджифилови сладки-човечета

Разбийте мекото масло със захарта до получаване на пухкава смес (около 3 мин). Добавете яйцето и меласата и продължете разбиването. 

Изсипете брашното, джинджифила, канелата, карамфила, индийското орехче и солта. Разбъркайте до получаването на хомогенно тесто. Поставете в хладилник за 1 час. Загрейте фурната на 170°C. 

Върху набрашнена повърхност разточете тестото. Ако е прекалено лепкаво, добавете още брашно, за да се разточи по-лесно. Имайте предвид, че сладките ще станат по-твърди при печене. Печете за 6-8 минути или докато леко покафенеят. Внимавайте понеже по-лесно изгарят.

Декорирайте със захарна украса или айсинг.